Klimatizacija i procesno vlaženje

za industriju, proizvodne procese, javne zgrade i kancelarije.

HygroMatik DDS

HygroMatik DDS, jedini sistem koji nudi četiri komponente u jednom kompaktnom uređaju. Separator visokih performansi, odvajač nečistoća, odvod kondenzata i sigurnosna funkcija pri startu - sve od V4A nerđajućeg čelika. Kompaktan, lak i energetski efikasan. DDS se može konfigurisati individualno. Standardne prirubničke veze, kompaktne dimenzije i mala težina obezbeđuju jednostavnu montažu – čak i kada je mali dostupan prostor. HygroMatik DDS vlaži zasićenom parom bez kondenzata i omogućava najkraće apsorpcione udaljenosti.

Odvajač nečistoća se može očistiti ili zameniti

Visokokvalitetan odvajač nečistoća od nerđajućeg čelika štiti pokretač i odvod kondenzata od stranih čestica iz parovoda. Unutrašnje sitno sito može da se zameni kada je to potrebno.

Visokoučinski separator

Separator od nerđajućeg čelika odvaja paru od kondenzata pomoću sistema za usmeravenje u obliku spirale. Mala težina i kompaktan zatvoreni sistem čine HyigroMatik DDS jednostavnim za montažu i energetski efikasnim.

Odvajač kondenzata visokih performansi

Robustan, dobro zaptiven odvajač kondenzata s plovkom ispušta kondenzat. Usled brze reakcije i velikog kapaciteta može da odvede velike količine kondenzata koji se ispušta, na primer pri startovanju sistema. Zatvoreni sistem sprečava gubitak pare.

Fleksibilan

Sve DDS komponente su lake, jednostavne za ugradnju i mogu se pojedinačno konfigurisati. Odgovaraće bilo gde.

Sve je u zelenom području
 • Jedini 4 u 1 sistem
 • Kompaktne dimenzije i male težine
 • Najbolja energetska efikasnost
 • Laka montaža
 • Fleksibilna modularna konstrukcija
 • Specifično rešenje za kupca
Optimalna regulacija

Pogon kompatibilan sa sabirnicom (bus-om) osigurava optimalnu regulaciju. Direktna veza – nema potrebe za adapterom. Specijalni metal-na-metal ili meko zaptivni HygroMatik ventil reguliše protok pare kroz ventil sa procentualnom karakterističnom krivom. Ovo znači:

 • posebno fina regulacija u nižim opsezima
 • brza reakcija za visoke zahteve ovlaživanja u višim opsezima
Cev za distribuciju pare od nerđajućeg čelika

Ima malu težinu i lako se montira. Tihe mlaznice za paru uzimaju paru iz najsuvljeg dela cevi za distribuciju. Mlaznice su postavljene suprotnosmerno u odnosu na protok vazduha što osigurava brzu distribuciju i kratka rastojanja apsorpcije.

Unutrašnji, zatvoreni sistem za grejanje cevi za distribuciju pare

Nalazi se na najnižoj tački cevi za distribuciju, tako da mogući kondenzat može odmah da ispari. Lak i jednostavan za održavanje, termički odvajač kondenzata ispušta kondenzat iz sistema grejanja. Sistem grejanja dobija paru direktno iz separatora ili, alternativno, iz posebnog dovoda pare.

 • Ušteda prostora usled unutrašnjeg sistema grejanja
 • Brza regulacija prilikom startovanja usled prethodno zagrejane cevi za distribuciju pare
 • Nema zagrevanja struje vazduha
Pouzdana sigurnosna funkcija startovanja

Funkcija zaštite pri startovanju vlaženja isključuje se samo nakon što je postignuta određena temperatura. Ovo efikasno sprečava prodor kondenzata iz parne mreže u kanal klimatizacionog sistema.

Naša usluga za vas
 • HygroMatik distributeri u više od 45 zemalja širom sveta
 • Priručnici i informativni materijal na www.airtrend.rs